Kaum ubat untuk kulat kaki di atas kaki saya cepat

Kulat (fungoides) adalah penyakit kulit yang disebabkan oleh parasit kulat. Kulat kulit penyakit yang agak sama. Yang paling umum dari jenis mereka, terutama pada orang dewasa, yang kulat kaki dan kuku. Ini adalah penyakit kelamin dari orang ke orang. Untuk mendapatkan yang sangat hanya – kulit dipengaruhi oleh fungoides, sentiasa pergi kepingan, yang mengandungi banyak patogen.

Dalam keadaan basah kuman yang hebat baka . Oleh itu, tempat yang paling biasa jangkitan adalah kolam renang, mandi dan mandi. Untuk pembangunan fungoides termasuk meningkat berpeluh kaki dan kasut basah. Jika keluarga yang sakit, terdapat kemungkinan yang tinggi daripada jangkitan sihat ahli keluarga. Oleh itu, anda tidak bisa menggunakan orang lain tuala, kasut, sikat, pakaian, gunting untuk memotong kuku, dan lain-lain.

Kuman bertolak ansur persekitaran yang kering dan suhu rendah – dalam keadaan ini, mereka tidak mati, tapi hanya berhenti pertumbuhan mereka dan pembangunan. Dalam skala kulit terkena penyakit, mereka masih layak untuk waktu yang sangat lama. Skala ini mungkin berada dalam pakaian, sepatu, karpet. Semakin maka untuk itu kulit orang yang sihat, penyakit organisma lagi mulai tumbuh dan berkembang biak, menyebabkan penyakit.

Kulat merebak dengan cepat di lemah alkali dan neutral sederhana (6-6,5 PH) Sihat kulit mempunyai sedikit asam PH 5.5. Ia melindungi kita dari banyak penyakit kulit. Tetapi berpeluh, tidak selesa sintetik kasut memecahkan perlindungan ini. Oleh itu, saat kau merawat kulat ubat kaum sering digunakan cuka.

rawatan yang kulat

Pembasmian kuman pakaian dan sepatu.

Untuk membunuh jangkitan pada pakaian dan linen pesakit, ia adalah disarankan untuk rebus mikroorganisme yang terbunuh oleh mendidih dalam 3-4 minit. Untuk rawatan kasut, menggunakan 1% penyelesaian formalin untuk pembasmian kuman barang – penyelesaian peluntur klorin. Ia harus dilakukan, karena sekali penyakit ini benar-benar sembuh, ia adalah mungkin untuk menjadi terinfeksi lagi dalam kasut yang sama dan pakaian. Dalam kes ini, tidak berjaya untuk merawat kulat kaki dan kulit selama beberapa dekade. Untuk mengendalikan kasut dari dalam dengan swab direndam dalam 70% asetik, swab tinggal di dalam dan memakai sepatu itu selama 48 jam dalam pakej dimeteraikan. Kemudian mempunyai ventilasi kasut.

Kulat kaki perlu dirawat dengan cermat, untuk menyembuhkan, karena dari satu sumber yang tidak dapat dilihat daripada jangkitan boleh berlaku re-jangkitan. Dia gagal, dan akhirnya dia bisa pindah ke pangkal paha, ketiak, dan lain-lain. selain itu ia boleh menyebabkan peningkatan alergi

Kulat kaki Gejala yang kulat kaki.

Gejala biasanya muncul pertama pada kulit kaki, di antara jari-jari kaki. Ia boleh menjadi gatal-gatal, membakar, dan mengelupas. Selanjutnya, penyakit ini akan berlangsung untuk plat kuku bermula kehancuran. Jika itu menyebabkan — pencemaran di salon, urutan mungkin berubah, penyakit ini akan bermula dengan plat kuku

Gejala yang kulat kaki boleh berikut:

 • Satu atau lebih retak di antara jari-jari kaki;
 • Pengelupasan kulit;
 • Gatal-gatal, membakar;
 • Menebal kulit, penampilan skala;
 • Kemerahan kulit;
 • Lecet dengan cairan bersih.

Gejala-gejala ini mungkin hadir pada masa yang sama atau mungkin ada hanya satu gejala

Parasit yang kulat alien organisme, dan sering menyebabkan respon dari sistem imun – reaksi alergi. Dalam kes ini, fungoides berlaku lebih akut, bergabung dengan tanda berikut: beberapa vesikel pada kulit, luka dan borok kulit pada kaki.

Menyebabkan fungoides:

 • Immunosuppression, kurang daya tahan;
 • Penyakit yang teruk darah kaki;
 • Kencing manis;
 • Kecederaan kaki;
 • Miskin kasut yang ketat, bersentuhan yang berkepanjangan untuk kulit dalam lembap persekitaran panas (meningkat keringat, ketika keringat mempunyai tempat untuk menguap, kasut basah, dan lain-lain.).

Bagaimana untuk merawat kulat kaki adalah kulat.

Kaum yang paling berkesan ubat yang kulat kaki cuka dan celandine. Mereka dibahagikan di bahagian-bahagian yang berbeza:

 • Cuka untuk jamur
 • Rawatan boleh.

Sama-sama berkesan di jangkitan kulat tar birch, bawang, bawang putih. Perawatan kaki dan kulit di antara jari-jari kaki boraks juga memberikan kesan yang sangat cepat.

Jika penyakit yang teruk, dengan borok, sebelum ubat yang diperlukan untuk membuat kaki mandi dengan yang lemah permanganat, semasa prosedur untuk mencoba untuk memisahkan dari kulit sebanyak mungkin skala. Jika kulit kaki dipengaruhi oleh fungoides, menebal, adalah sebaik-baiknya dikeluarkan sebelum rawatan semua skala. Ia adalah yang mudah untuk melakukan menggunakan salisilik petrolatum, digunakan 2 kali sehari jadi proses pergi lebih cepat anda boleh membuat memampatkan dengan alat ini. Selepas skala yang dikeluarkan, ubat rumah kaki kulat akan bertindak secara langsung di terjejas kulit.

Bagaimana untuk merawat kulat kaki dengan tar di rumah.

Untuk memanaskan kaki di dalam air sabun untuk membuang kulit yang berlebihan dengan batu timbul, baik lap dan memburuk-burukkan birch tar kulit antara jari-jari kaki, kuku, retak. Setengah jam kemudian tar adalah kering, tapi kakinya tidak mencuci. Berjalan dengan cara ini selama dua hari. Kemudian ulangi prosedur. Cukup untuk membuat ia 3-4 untuk kulat adalah benar-benar pergi. Tapi jangan lupa tentang pembasmian kuman kasut.

Rawatan dengan infusi marigold.

1 Cawan bunga bunga tuangkan 1 Secawan air mendidih, untuk mendesak 30 minit dan tekanan selepas itu. Infusi ini untuk melumasi kaki, penyakitan, semalaman, tanpa mengelap, biarkan kering. Bunga telah anti-dan antimycotic tindakan.

Menghilangkan penyakit itu akan membantu daun burdock.

Mengambil daun burdock, untuk mengalahkan sebelah bawah dengan palu atau dilancarkan dengan rolling pin, yang membuat jus. Membungkus kaki dengan daun burdock, menetapkan pembalut dan memakai kaus kaki. Perubahan kompres 2 kali sehari. Kursus ini adalah 3 minggu. Ini ubat tradisional layanan boleh digunakan hanya pada malam hari, kemudian tempoh akan meningkat dalam 2 kali.

Daun abu gunung.

Mash segar meninggalkan gunung abu, digunakan untuk terlibat kulat kawasan kulit dan tetap dengan pembalut, dan juga baik – burdock daun, dan kemudian pembalut. Ia adalah lebih baik untuk menjaga pembalut sepanjang masa, berubah 1 kali sehari.

salisilik minyak di rawatan kulat kaki kaum ubat.

Cepat melembutkan dan membuang kulit yang terlibat, anda boleh menggunakan 35 persen salisilik minyak dari farmasi. Menyebar kakinya di pagi hari dan di setiap kaki perlu pakai beg plastik, kemudian kaus kaki, memakai itu semua sampai malam. Di malam hari, ulangi prosedur. Dan jadi untuk lakukan dalam minggu ini.

Selepas tiga hari rawatan, kulit akan menjadi lebih cerah dan kulit, anak-anak kulit di bawah akan sehat dan segar, tanpa apa-apa gejala-gejala penyakit.

Bawang putih adalah ubat tradisional yang berkesan.

Campurkan paste bawang putih dan mentega dalam nisbah 1:1. Campuran untuk membuat memampatkan untuk malam. Kursus untuk pemulihan penuh.

Campurkan 1 sudu jus bawang putih dan 90% alkohol, tambah 2 besar air. Melumasi malam tempat sakit setiap malam. Menghilangkan acuan untuk 2-3 minggu.

Memotong bawang putih dalam setengah, berenang di dalam baik-baik saja garam dan GOSOK terjejas fungoides tempat. Anda dapat mempersiapkan pasta bawang putih dan garam untuk MENGGOSOK kulitnya untuk membuat memampatkan.

Bagaimana untuk menyembuhkan kulat kaki dengan busur di rumah.

Resep No. 1:

Untuk MENGGOSOK tempat sakit di kaki dengan bawang, untuk membuat memampatkan dengan bawang, mengubah memampatkan sesering mungkin. Kau bisa menggantikan bawang dengan bawang putih. Ubat rumah ini akan cepat menyembuhkan kaki kulat. Jika kulit radang, dan kulit bawang, anda boleh campurkan 1:1 dengan vaselin. Kursus ini adalah 10-15 prosedur.

Resep No. 2:

Untuk menghilangkan fungoides akan membantu dan seterusnya bawang resep: dua beg plastik untuk meletakkan 300 g bawang bubur. Kaki untuk dimasukkan ke dalam pakej supaya kulit tidak dalam hubungan dengan busur. Pakej ikat sekitar pergelangan kaki. Akan "wap-ruang udara". Tentu – 5 sesi.

Kajian rawatan kaki jamur dan bawang.

Orang-orang itu muncul tumit retak dan pertumbuhan kulit seluruh kaki. Setelah ujian, didiagnosis dengan fungoides kaki. Yang ditetapkan salep, tetapi penggunaannya tidak meningkatkan, sebaliknya, retak menjadi lebih dalam, dan ia sakit untuk berjalan-jalan. Dia berbagi kesedihan dengan jiran, dia memberinya resep ubat kaum bawang dan tar. 2 bawang besar untuk GOSOKKAN pada parut kecil, tambah 3-4 sudu. birch tar (ada di farmasi), gaul. Mengenakan campuran ini daerah yang terkena selama 2-3 jam, dibungkus kaki dalam plastik. Campuran yang sama boleh digunakan 2 kali, kemudian masak yang baru. Lelaki itu mengambil hampir satu bulan untuk menghilangkan kaki kulat.

Kaki rawatan kulat cuka

Bagaimana gunakan cuka dari kulat kaki dan kuku.

Yang dibasuh kaki berendam dalam air dengan cuka, sebaik-baiknya anggur atau Apple. Kepekatan lakukan pada anda sendiri – kuat rawatan akan menjadi lebih cepat, tetapi jika terdapat bisul dan erosi kulit, penyelesaian yang kuat boleh menghakis terjejas. Membuat penyelesaian apa-apa bahwa itu adalah mungkin untuk bertahan. Tidur dalam stokin bersih direndam dengan cuka — sebuah kebetulan adalah merugikan untuk kulat.

Campuran cuka dan carrot.

Campurkan 1 besar. sudu carrot, dan cuka, melumasi kulit yang terlibat dengan kapas lembab dengan komposisi ini. Carrot mempromosikan lebih cepat pemulihan dan kulit yang lebih sihat.

Rawatan yang kulat kaki di rumah salep telur dan cuka.

Mencuci telur, kering, dimasukkan ke dalam gelas dan tuangkan 100 g cuka. Untuk mendesak di tempat yang gelap untuk 5-7 hari untuk membubarkan shell, mayat filem membuang. Tambah 100 g mentega lembut dan pukul. Akan emulsi dalam bentuk mayonis. Setiap malam untuk memanaskan badan kaki dan menggunakan minyak di terjejas kulit sebagai kompres dengan pembalut atas dengan plastik. Kursus untuk pemulihan penuh

Lebih cepat resep salep cuka. Campurkan 1 besar. asetik asid, 1 besar minyak dan 1 telur mentah. Campurkan sehingga massa homogen. Memburuk-burukkan minyak ini antara jari-jari kaki dan di mana-mana anda mempunyai gejala-gejala fungoides.

Campuran cuka dan gliserin.

Jika yang terlibat besar bahagian kaki, untuk rawatan juga menggunakan cara ini. Campurkan 100 g asetik (70%), 40 g bedak bayi, 50 g gliserol 700 g mendidih (sebaik-baiknya suling) air. Campurkan semua dan pergi selama tiga hari, shake sebelum digunakan. GOSOK komposisi ini membasuh kaki dua kali sehari: di telapak untuk tuangkan 1 sudu campuran, GOSOK dan urutan kulit sehingga diserap, jadi GOSOK dalam tiga sudu untuk setiap tunggal dan di antara jari-jari kaki. Kursus rawatan – 11 hari. Kemudian satu lagi 11 hari untuk MENGGOSOK sama bagian dari 1 kali sehari. Penyakit yang berjalan selepas minggu pertama rawatan. Tapi 22 hari tentu perlu untuk menyelesaikan. Kemudian sekali seminggu, GOSOK ini senyawa di kaki depan untuk mencegah (2007, No. 19, p.32).

Rawatan kulat boleh di rumah.

Mandi dan memampatkan dengan merebus herba boleh.

Setelah penerimaan mandi dan pembuangan skala boleh melakukan kaki mandi dengan merebus herba boleh: 4 sudu herba tuangkan 1.5 liter air panas dan mendidih 3 minit. untuk Melambung kaki di merebus selama 30 min. Di malam hari untuk membuat memampatkan ini sup, menambah sedikit cuka. Rawatan chistotel15-20 hari berturut-turut. Celandine boleh diganti sagebrush.

Minyak rawatan boleh.

Kaki panas di soda, dan kemudian melumasi jari-jari dengan minyak boleh (membuat diri anda atau membeli di farmasi). Di kawasan berpenyakit kulit untuk melakukan dua kali sehari memampatkan selama 30 menit dengan minyak boleh. Rawatan minyak boleh 3-4 minggu.

Infusi boleh di cuka.

Lelaki itu dibawa dari tentera kulat kaki dan kuku, dan tinggal dengan dia selama 40 tahun. Berikut ide Bolotov, adalah untuk menambah asid ke badan, untuk minum kvass boleh preskripsi Bolotov. Penyakit ini reda. Kemudian menegaskan di 9% ke cuka celandine dan memegang kakinya. Sekali seorang pria membaca di buku yang sami-sami digunakan untuk merawat kulat kaki tertumpu larutan garam. Mulai tambah garam. Boleh pek penuh dengan 1 liter 9% cuka, menegaskan 1 bulan, tambah 3-5 sudu garam. Semua ini adalah dituangkan ke bekas ukuran kaki itu penutup yang tertutup rapat. Karena infusi digunakan banyak kali. Di malam hari, setelah dicuci kakinya, letakkan kaki di atas sifat ini, disimpan 5 minit, kering di udara dan pergi tidur. Kulit datang dalam keadaan sempurna, kuku juga menjadi disucikan dan sejajar.

Bagaimana cara untuk menghilangkan kaki kulat ammonia di rumah.

Dalam segelas air, tambah 1 sudu ammonia. Basahkan kain dalam penyelesaian ini dan bungkus kaki, di atas kantong plastik, dari atas ke jari kaki. Lakukan sebelum waktu tidur. Ubat rumah ini akan membantu pada masa yang sama dari kronik lecet. Kursus 5-10 rawatan

Kentang pucuk akan membantu untuk menghilangkan penyakit.

Resep adalah sebagai berikut: mengisar pucuk kentang dan setengah Cup tuangkan alkohol, untuk mendesak dan untuk melakukan untuk malam memampatkan bubur ini pada kulit terjejas. (2009 No. 20, p. 9)