Merawat kulat pada kaki di rumah

Gejala kulat

  1. Gatal-gatal, kemerahan dan sensasi terbakar di m selang. Kasih sayang merebak ke tapak kaki.
  2. Kekeringan, mengupas kulit dan iritasi sepanjang tunggal, bermula dengan beberapa mengganggu retak dan menyebar di kaki. Kadang-kadang kulat menyerang dan luar sisi kaki.
  3. Kecil gatal dipenuhi dengan cecair muncul ketika vesiculosum bentuk tiba-tiba dan sering terletak pada tunggal dan di antara jari-jari kaki.

Rawatan kaki ubat kaum

Kulit mempunyai sedikit asid reaksi, jadi itu jamur yang ada di mana-mana, tidak dapat menembusi sihat epidermis. Sistem imun yang lemah, tetap kelembaban dan panas melemahkan perlindungan, membuat kulit kaki rentan untuk penembusan Microsporum. Rawatan dengan obat-obatan yang mahal, tidak selalu berkesan. Dalam rawatan kulat kulit kaki, di antara jari-jari untuk membantu boleh datang dari masa diuji rakyat yang boleh digunakan di rumah. berhenti</1_img>

Rawatan dengan yodium

Yodium tidak hanya antiseptik, tetapi juga yang kuat halogen menyumbang untuk lipatan protein. Karena kulat terdiri protein, yodium berkesan memusnahkan mereka, menghapuskan semua gejala-gejala penyakit. Ia adalah penting untuk diingat:
  • banyak orang telah alergi dan tidak toleransi untuk yodium
  • penyelesaian membantu hanya pada tahap awal daripada penyakit ini, seperti yang ia digunakan hanya pada dangkal lapisan kulit
  • yodium penyelesaian boleh membakar kulit m ruang dan kaki arch

Sebelum layanan ia adalah perlu untuk menguji toleransi yodium, untuk mendapatkan basah satu drop siku. Jika hari tidak mengenal pasti reaksi apapun, kau boleh mula rawatan.

Penyelesaian alkohol yodium adalah sangat pekat, jadi sebelum rawatan ia adalah perlu untuk mencairkan dalam nisbah 1:1 menggosok alkohol. Selepas panas mandi kaki kaki lap kering, dan penyelesaian dicairkan telah digunakan untuk kawasan yang dijangkiti dengan berus atau kapas. Yang paling mudah untuk melakukan prosedur ini pada malam, kesan yang berlangsung untuk setidaknya seminggu. Rawatan dengan yodium disarankan untuk bergabung dengan cara lain.

Rawatan dengan hidrogen peroksida

Seperti hidrogen peroksida tidak hanya antiseptik yang sangat baik, tetapi juga semula jadi pengawal semua proses metabolik organisma, digunakan dalam kulat kulit penyakit adalah wajar.

Untuk prosedur perlu dibeli di farmasi 3% hidrogen peroksida penyelesaian dan melakukan sepuluh minit permohonan pada bersih kukus kulit kaki. Untuk tujuan ini peroksida yang dicurahkan pada kapas pad dan tempat di terlibat dengan kulat. Selepas prosedur kulit menyapu dengan handuk kertas. Untuk mendapatkan hasil yang baik permohonan dibuat setiap hari, pagi dan malam selama lima hari.

Rawatan dengan celandine

Celandine tumbuhan perubatan yang terkenal dengan ciri-ciri untuk merawat apa-apa penyakit, dan luka-luka kulit. Ini wajib celandine alkaloid dan saponin, yang terkandung dalam jus. Rakyat menawarkan berbeza resep mandi, campuran dan pulau kilang untuk kemusnahan kulat kulit. Alat yang hebat adalah jus segar tumbuhan. Untuk kesan yang besar di dalam jangkitan kulat kaki adalah disarankan untuk menggabungkan dengan merebus herba celandine dan rawatan yang terlibat tempat jus segar batang.

celandine</2_img>

Untuk mandi diambil kering atau tumbuhan herba segar, pada kadar 100 gram kering atau 500 gram herba segar untuk satu liter air, tuangkan air mendidih dan diterapkan selama kira-kira satu jam. Infusi ini sebelum mengambil mandi dicairkan dengan air panas dalam 1:1 nisbah. Tempoh mandi – setengah jam, melakukannya sebelum tidur selama sepuluh hari setiap hari.

Setelah mandi kakinya lap kering, bersih mati kulit dan memburuk-burukkan tempat dijangkiti dengan jus segar tumbuhan. Pagi prosedur ini berulang-ulang.

Rawatan cuka

Kulat jangan bertolak ansur sebuah kebetulan, jadi gunakan cuka seperti memusnahkan kulat boleh menjadi efektif pada tahap awal penyakit bila kulat tidak berakar mendalam dalam epidermis. Cuka mengambil 9%, bahan-bahan organik yang terkandung di dalamnya, membantu untuk menghapuskan pendidikan patologi. Ia digunakan terutama dalam bentuk aplikasi, dan sihat kulit adalah lebih baik untuk tidak mengungkapkan untuk asid. Untuk melakukan ini, setelah mandi tempat yang sihat minyak dengan krim kanak-kanak, dan letakkan di atas kaki tebal stoking direndam dalam cuka. Jika kawasan kerusakan kecil, kemudian gunakan atau kain kasa disk.

Tentu tempoh sepuluh hari, memohon dua kali sehari. Jangan bilas.

Soda rawatan

Biasa membakar soda telah menenangkan dan sifat disinfektan, jadi ia dalam bentuk murni digunakan untuk merawat kulat kulit jarang. Tapi dalam campuran dengan garam atau sabun ia memberikan keputusan yang sangat baik.

cuka</3_img>
  1. Dengan soda dan garam laut mempunyai kesan air laut membasmi kuman dan mengembalikan epidermis, dan jika anda masukkan ke dalam campuran dan bahkan dua puluh titik yodium, kesan akan lebih lengkap. Untuk telah cukup tiga sudu soda dan yang sama garam larut dalam dua liter air panas. Rendam kaki di campuran ini dua kali sehari, kemudian bilas dengan air bersih dan lap kering. Selepas malam membilas mandi adalah tidak perlu. Tentu jangka masa lima hari.
  2. Untuk mandi dengan soda dan sabun, mengambil setengah standard sekeping coklat sabun, pesawat itu ke dalam air panas dan menambah suku pek soda. Jumlah air yang tidak boleh melebihi tiga liter. Tempoh mandi sepuluh menit setelah kakinya bilas dan lap. Prosedur seperti itu, benarkan untuk menghilangkan kulat kulit berhenti selama seminggu, dengan syarat yang kami menangani keadaan menyebabkan kulat lagi.

Rawatan cuka

Konvensional asetik berbahaya untuk integriti kulit, jadi 9% cuka untuk digunakan dalam campuran dengan carrot. Lobak mengandungi a dan tidak menentu, penyembuhan kulit, dan cuka akan menghapuskan tumpuan lokalisasi kulat.

Untuk merawat kulat pada kaki menggunakan sebuah permohonan dengan penyelesaian satu sudu segar carrot dan cuka. Tempoh adalah setidaknya lima belas menit sebelum prosedur, pastikan untuk membuat mandi untuk melembutkan kulit kasar kaki anda dan untuk membuka akses ubat-ubatan ke koloni kulat.

Rawatan ubat-ubatan yang kulat kaki dan m ruang selamat dan cekap, dengan hati-hati dan pemeliharaan teliti arahan. Untuk mengabaikan mereka tidak wajar, karena kau bisa mendapatkan terjemur kulit atau jangka panjang lulus dermatosis. Anak-anak rakyat untuk menggunakan agar tidak untuk mendapatkan reaksi alergi. abloc</5_img>