Apa yang harus memilih ubat untuk jamur kuku kaki

Ia adalah satu penyakit jahat dengan kesan buruk, untuk menyelesaikan yang boleh berkesan diri-hanya di peringkat pertama pembangunannya. Dalam keadaan lain, ketika perkembangan yang kulat terlalu aktif, anda akan memerlukan bantuan dokter dan kuat ubat untuk jamur, merosakkan plat kuku di tangan dan kaki.

Sebelum layanan: ciri-ciri yang kulat anda perlu tahu

kuku kulat

Semua penyakit dengan kulat berasal, dari mana manusia menderita, oleh alam semula jadi mereka berjangkit dan patogen. Kuku yang kerap luka-luka yang kulat dan jangkitan berlaku mudah hubungi-rumah jalan dari sakit untuk sihat. Sering terdapat kegagalan mematuhi peraturan utama kebersihan.

Jangkitan dalam banyak situasi boleh berlaku apabila dalam keluarga yang sama melalui berbeza pelan kemudahan awam, atau kasut. Di samping itu, jatuh sakit risiko di tempat yang tinggi lalu lintas kaki, di mana mungkin hubungan dengan patogen yang kulat, seperti gimnasium, sauna, pantai dan banyak lagi.

Manifestasi kecacatan plat kuku pada kaki yang disebabkan oleh jamur pada kuku mempunyai ciri-ciri tempat dengan warna kuning atau jalur di sisi. Kadang-kadang masalah boleh mengatakan yang terang band ini juga kuning atau tempat-tempat di tengah-tengah kuku.

Fenomena seperti pelan di tangan dengan kulat juga diperhatikan, tapi kurang terasa. Yang paling kesilapan yang sama dalam situasi ini adalah untuk menunggu dan berharap sehingga ia adalah semua hilang. Ini tidak akan menjadi lebih daripada berjalan masalah, lebih lama dan lebih sukar rawatan yang akan menjadi.

Terlalu cepat awal sering menyebabkan serius alergi, melemahkan sistem imun dan menyebabkan kepahitan kronik penyakit.

Pertama, apa-apa ganggu tidak menemukan banyak, jika tepat pada masanya perhatikan, cekap dan cepat rawatan kuku kulat pada kaki ubat untuk yang sah untuk mengambil ini cukup nyata. Itu adalah disarankan pada sedikit tanda-tanda yang kulat jangkitan pertama pergi mendapatkan diuji dan kemudian dirawat.

Perlu pemeriksaan sebelum rawatan

Pembangunan onychomycosis boleh menyumbang untuk beberapa penyakit, termasuk:

 • Diabetes, masalah dengan kelenjar otak dan lain-lain endokrin;
 • Neurologi;
 • Penyakit somatik;
 • Situasi atau menyebabkan masalah peredaran darah di kaki.

Dalam setiap kes dengan kulat kuku keadaan bisa menjadi benar-benar individu dan oleh karena itu ia adalah yang terbaik untuk rawatan untuk pergi ke spesialis. Berdasarkan ini faktor, anda harus sebelum rawatan untuk menjalani beberapa cek:

 • Umum jenis ujian — darah dan air kencing;
 • Biokimia analisis darah, termasuk penentuan peluang untuk bertemu muka SAMA, dan lain-lain.
 • Ultrasound untuk pinggang;
 • Wanita disarankan dengan hubungan sebagai jaminan untuk melakukan ujian semak untuk hamil.

Bajet ubat untuk kulat kuku pada kaki dengan tindakan yang berkesan di rumah untuk bekerja untuk mengambil kemudian, jika anda telah dikenal pasti dengan betul jenis patogen.

Berguna persediaan prosedur untuk rawatan

rawatan kulat

Mana ubat yang berkesan untuk jamur kuku kaki harus dimotivasi untuk memohon dan ia akan bertindak lebih efisien jika anda melakukan sedikit persediaan. Sebelum proses menggunakan ubat-ubatan anda harus berjalan:

 • Untuk membuat sabun-soda untuk kuku: besen yang penuh dengan air panas (setengah dan setengah, kira-kira 50 derajat Celsius) dan tambah 1 sudu baking soda dengan 50 gram sabun (lebih baik untuk mengambil ekonomi);
 • Tangan atau kaki dicelup dalam penyelesaian yang terhasil selama 15 minit;
 • Setelah mengambil mandi tangan atau kaki – anda perlu untuk mengendalikan gunting atau kuku file lembut lapisan dari acuan;
 • Ini boleh dilakukan sebelum pertumbuhan kembali lengkap kuku dalam keadaan normal.

Tetapi jika kita sedang berbicara tentang sebuah negeri yang pengabaian – ini dulang hanya bisa memainkan peranan sokongan. Juga tidak sama dengan peralatan untuk manikur digunakan dalam pemprosesan sihat dan berpenyakit plat kuku. Rata-rata tentu rawatan dari 2 untuk 4 bulan.

Sangat penyakit ini, seperti banyak orang lain, terjejas wanita hamil, dan mereka mempunyai sistem imun yang lemah dari tekanan pada badan, jadi berhati-hati di sini perlu cermat.

Rawatan

Untuk mencari yang terbaik menyembuhkan untuk jamur kuku kaki dalam kes-kes mudah perubatan ubat-ubatan yang agak sukar, kerana pilihan segala macam wangi-wangian, krim, gel, titik, dan pernis. Mereka digunakan untuk daerah yang terkena kuku dan sekitarnya.

Apabila keadaan yang lebih rumit dan penyakit ini adalah dalam bentuk maju – doktor harus menetapkan dan pil jauh meningkatkan peluang cepat bantuan dari kulat. Bagi yang berulang-ulang dan kes yang teruk mungkin memerlukan pembedahan untuk membuang terkena kuku.

Rawatan untuk rawatan rumah terhadap kulat

Untuk merawat kulat pada kaki dan tangan menggunakan metode tradisional adalah mungkin, tetapi rawatan seperti biasanya mengambil masa yang lama dan hanya sesuai pada tahap awal. Yang penting adalah bahwa walaupun kelihatan gejala kulat adalah pergi, rawatan tidak perlu membuang sehingga, sehingga anda tumbuh baru sihat plat kuku.

Jika tidak masalah mungkin kembali lagi. Faedah daripada kaedah kaum adalah obat itu untuk jamur kuku kaki murah dan tanpa efek samping yang kuat yang boleh farmaseutikal. Salah satu yang paling popular dan alat yang berkesan dianggap:

yodium
 1. Yodium – memohon 2-3 kali sehari cenderung untuk memperlambat pembangunan dan penyebaran kulat mikroorganisme, yang memungkinkan untuk mencapai perkembangan penyakit untuk k tindakan, boleh digunakan di mana-mana pentas (bahkan ketika ada yang retak dan kerosakan kepada plat kuku), tetapi ia memberikan kuku yang warna kuning, jadi di tangan ia tidak sangat mudah untuk digunakan.
 2. Lain adalah alam semula jadi yang besar dan berkesan yang disediakan dari berwarna daripada alkohol untuk jenis rawatan menggunakan lotion untuk kuku dengan kapas pad, bungkus dengan berpaut film atau pembalut, kompres disimpan selama setengah jam dua kali sehari, tapi hal penting adalah bahwa alkohol tinctures tidak boleh digunakan dalam kes kehadiran di kuku retak, kemudian hanya menggosok lain dalam bentuk murni dalam kuku.
 3. Cuka (9%) – sangat kerap dan murah ubat untuk kulat kuku pada kaki, digunakan untuk orang-orang anda dalam pilihan yang berbeza dalam format dulang (setiap 1 liter air 2 sudu cuka untuk 10 minit) atau losion (cuka di bahagian 50-50 dengan gliserin).
 4. Salep bawang putih yang sangat baik menyembuhkan kaki jamur, bawang putih adalah dibersihkan dari sekam, adalah melalui tekan dan berkata mentega 1 1, minyak adalah meletakkan di kuku cacat dan dibungkus dengan polythene untuk menyimpan 6 8 jam, boleh dirawat di kuku dari kerusakan.
 5. Kulit kayu Oak – telah lama popular resep, dari kulat membantu dalam Tambahan dengan penyembuhan herba ekor kuda, marigold anti-inflamasi, serta BlackBerry dan verbena, merebus digunakan untuk lotion dan juga mandi untuk terjejas.

Tidak disarankan untuk rawatan yang tidak dibenarkan oleh apa-apa cara, dan terutama rakyat dalam situasi di mana kawasan kuku aci ada retak, luka dan lain-lain kecederaan serius. Lembut tambahan bahan untuk kes itu bisa berfungsi sebagai organik mudah kopi (bukan segera), yang tertutup dalam kepekatan yang kuat mandi (terus selama setengah jam). Kopi telah antiseptik yang sangat baik dan menggiatkan kesan. Itu adalah disarankan untuk melakukan apa-apa mandi sekurang-kurangnya 2-3 bulan.

Kebanyakan obat rakyat dan perubatan tradisional bertindak dalam apa-apa cara yang luka mewujudkan persekitaran yang tidak menguntungkan untuk semula dan penyebaran dari spora. Kulat kekurangan sumber makanan dan mati secara beransur-ansur. Mungkin kehadiran spora cukup hardy, jadi ia adalah penting untuk tidak berhenti rawatan sehingga penawar lengkap.

Cendawan yang sangat gigih dan dalam hal yang tidak mencukupi rawatan boleh kemudian lagi mula merebak. Ketika perjuangan dijalankan dengan kulat seperti dinamik positif tidak diperhatikan, kau harus segera berjumpa doktor.

Bagaimana untuk menghindari untuk merawat

Seperti penyakit yang meluas tidak ada yang salah untuk semua orang-orang yang peduli tentang mereka kesihatan, secara berkala langkah-langkah pencegahan. Terutama hati anda perlu berada dalam bilik mandi, renang, gimnasium dan pantai.

Walaupun pantai mungkin dipanaskan oleh cahaya matahari, tetapi kulat boleh hidup kuat panas untuk 100 darjah dan suhu rendah ke bawah untuk minus 60 Celsius. Di pantai yang kulat mungkin di sebuah bentuk selama berbulan-bulan.

Anda harus berpegang kepada sangat mudah cadangan:

 • Bergerak di sekitar pantai adalah yang terbaik yang dilakukan di flip-flop (sebaik-baiknya di lebih atau kurang kasut tertutup);
 • Di depan umum mandi dan sauna akan ditutup Selipar (ini dijual getah) untuk melindungi dari titik dengan spora jamur, yang boleh mendapatkan pada orang sehat;
 • Kaki kering mengelap selalu (terutama m kawasan);
 • Jangan memakai sepatu anda;
 • Ganti kaus kaki dan pakaian ketat setiap hari.

Kulat agak gelisah kadang-kadang tugas bahan kimia yang digunakan dalam kawasan yang sama. Mereka adalah sempurna tetap di basah tapak kaki. Jika seseorang dari keluarga menderita alergi, maka anda harus menjadi sangat hati-hati untuk tidak terinfeksi.

Mandi mesti benar-benar kuman dengan pembersihan bahan kimia dan dicuci dengan banyaknya dengan air panas untuk mencuci kulit dan kuku skala, dan kemudian sejuk untuk mencuci semua dana.

laut

Berpeluh kaki benar-benar menambah risiko mendapat sakit, jadi kau perlu menggunakan deodoran khas, bedak atau yang lain AIDS. Ia adalah baik untuk digunakan untuk kaki rawatan dengan hexamine (penyelesaian 40%). Kekeringan yang berlebihan juga perlu untuk membersihkan campurannya dan vitamin bermakna.

Inovasi dalam memerangi kulat telah menjadi terapi menggunakan rawatan laser yang boleh menyelamatkan keadaan dalam keadaan progresif.

Ia adalah sangat penting untuk melawan masalah di peringkat awal, sekali penyakit telah diakui. Pembedahan jaminan cepat dan betul masalahnya, yang jika tidak mungkin mengambil waktu yang sangat lama.

Salah satu yang paling berbahaya dalam isu ini adalah komplikasi dan sisa produk yang kulat. Mereka mengeluarkan sangat beracun bahan, beracun organisma. Boleh menyebabkan Lembap sindrom, hepatopathy dan lain-lain isu-isu serius. Lebih buruk dan secara keseluruhan kualitas hidup, jadi untuk berdiam diri penyakit kulat adalah mustahil.