Terbaik salep kulat kaki dan kuku

Kulat biasa memberi kesan kulit kaki dan kuku pada jari-jari kaki. Dalam kes pertama penyakit ini dipanggil kaki atlet, onychomycosis dalam kedua. - Penyakit ini bisa membangunkan bebas dari satu sama lain. Tetapi jika anda tidak dimulai tepat pada masanya dan rawatan yang betul, kaki atlet merebak dengan cepat, menjangkiti besar kawasan kulit, bermula untuk memberi kesan kepada plat kuku.

ubat yang terbaik untuk kaki kulat

Mekanisme jangkitan fungoides dan onychomycosis adalah sama – melalui celah, luka-luka yang kulat patogen menembus ke dalam kulit dan kuku plat. Jika sistem imun lemah, ia bermula untuk berkembang. Bagaimanapun, ini penyakit mendapat gejala yang berbeda.

Itu ciri-ciri utama fungoides kulit kaki – kekasaran, kekeringan yang berlebihan, mengelupas kulit, gatal-gatal, pembentukan ruam, bau kaki. Gejala onychomycosis – menebal dan perubahan warna plat kuku, pembentukan tempat dan lubang di permukaannya, kuku rapuh dan mengelupas.

Sejak penyebab agen kaki dan onychomycosis patogen yang kulat, kedua-dua penyakit yang dirawat dengan wangi-wangian. Selepas menggunakan mereka menembusi jauh ke dalam kulit dan kuku plat, menghalang pembangunan kulat, memusnahkan mereka. Pada tahap awal yang kulat dalam proses rawatan, ia adalah cukup untuk hanya menggunakan sumber untuk permohonan tempatan. Tetapi apabila penyakit itu diabaikan, salep harus digunakan bersama-sama dengan ubat-ubatan lain.

Ia adalah penting untuk dicatat bahwa kaki atlet sembuh lebih cepat daripada kuku onychomycosis. Dengan pilihan yang betul ubat untuk penyakit kulit akan bebas untuk 1-2 bulan, sedangkan rawatan onychomycosis berlangsung 4-12 bulan. Ini adalah kerana kadar semula epidermis adalah lebih cepat daripada proses pertumbuhan plat kuku.

Pertimbangkan yang terbaik salep kulat kaki dan kuku. Dengan penggunaan yang tepat mereka akan pulih sepenuhnya dan membenarkan kaki dalam perintah.

Apa minyak yang harus aku pilih?

Protivolakozna salep ubat yang baik untuk berjalan kaki kulat. Tapi ia berhasil, ia adalah penting untuk memilih bidang perubatan. Ia mesti diuji (mengikis), membolehkan pengguna untuk menentukan apa jenis patologi kulat telah menimbulkan pembangunan penyakit. Paling sering penyebab agen kulat infeksi di kuku kaki, kaki bertindak sebagai ragi, jamur dan dermatophytes.

Diagnosis perlu disahkan oleh doktor, mempertimbangkan hasil analisis. Kemudian dia melantik ubat untuk jamur, yang membantu menyembuhkan penyakit tertentu. Ini penting karena setiap dadah direka untuk memusnahkan beberapa jenis kulat.

Ada 2 kumpulan salep untuk rawatan kulat:

kaum terbaik ubat untuk kaki kulat
 1. Azole – alat bertujuan untuk menekan pertumbuhan sel membran kulat. Persediaan dengan konsentrasi tinggi bahan aktif benar-benar menghancurkan miselium. Ubat dalam kategori ini membantu untuk menghilangkan kulat kulit, kuku. Dadah milik Soloway kumpulan, jika namanya mengandungi perkataan "azole".Kursus rawatan, ubat ini berlangsung selama satu bulan.
 2. Allylamine adalah murah wangi-wangian mengandungi Naftifin, Terbinafine, Butenafine. Ini bahan aktif memusnahkan hampir semua jenis dituang, ragi dan ragi kulat.

Allylamine salep menggantung pembangunan kulat dan di samping itu anti-inflamasi tindakan. Terapi obat ini kumpulan boleh terus berlangsung selama 3 bulan.

Penggunaan anti wangi-wangian mempunyai banyak kelebihan:

 • ia boleh digunakan oleh orang-orang yang perubatan untuk terapi sistemik;
 • ketepatan kesan ubat yang digunakan untuk terjejas, bertindak secara langsung di patogen, yang mempercepat proses penyembuhan;
 • tinggi keselamatan – dadah biasanya diterima oleh badan, oleh itu, jangka panjang yang sah berterusan terapi, sampingan kesan-kesan adalah jarang berlaku;
 • jumlah minimum kontra;
 • serba – sesuai untuk rawatan kulat kulit dan kuku di tangan dan kaki;
 • harga berpatutan ubat-ubatan.
Kelemahan utama wangi-wangian adalah yang di peringkat maju penyakit apabila terlibat besar kawasan kulit dan kuku, mereka tidak akan membantu. Dalam situasi itu, anda harus menggunakan mereka dalam kombinasi dengan sistemik.

Minyak buatan sendiri untuk jamur

Salep medis anda yang boleh siapkan dirimu, menggunakan bahan-bahan alami yang memiliki anti-kulat.

Paling berkesan:

 1. Terjerumus dalam balang kaca 100 g cuka dan 200 g mentega. Tambah 1 telur tanpa melanggar shell. Tutup rapat dengan tudung dan letakkan dalam kulkas. Ketika telur shell untuk membubarkan, dan itu akan terjadi sekitar seminggu kemudian, minyak adalah bersedia. Ia harus bercampur dengan teliti dan digunakan selama berminggu-minggu, pelincir terjejas kulit dan kuku sebelum tidur.
 2. Campuran yang sama bahagian mentega dan bawang putih. Salep ini digunakan untuk dijangkiti kawasan kulit sekali sehari sebelum tidur. Kulat harus pergi melalui 7-10 hari.
 3. Ambil 1 sudu krim dikumpulkan dari rumah susu, dan campuran mereka dengan 100 g birch tar dan 1 telur. Semua bahan-bahan campuran dengan baik dan simpan di lemari es. Digunakan minyak sebelum tidur selama 2 bulan. Digunakan di atas pembalut. Sebelum itu masa untuk berhenti rawatan ia adalah mustahil.
 4. ubat yang terbaik untuk kulat kaki salep
 5. Mengisar 300 g ranting dimakan. Menempatkan mereka dalam balang kaca, berselang-seli lapisan pinus jarum dengan lapisan mentega. Penuh keupayaan untuk menutupi dengan kertas dan menghantar dalam oven untuk masak untuk 5-6 jam. Suhu harus minimum. Cara bersedia ketegangan, simpan dalam peti sejuk. Bulan memohon sekali sehari untuk terlibat kulit dan kuku.

Wangi-wangian, bersedia menurut popular resep yang sangat berkesan, tapi di peringkat maju fungoides dan onychomycosis harus digunakan bersama-sama dengan ubat sistemik. Dibandingkan ke farmasi berarti mereka lebih aman seperti yang telah hampir tidak ada kontra. Itu hanya – alah kepada komponen salep.

Lebih bahan tentang rawatan kaki berbagai bentuk ubat dan rakyat anda akan menemukan ini di link.

Tips untuk menggunakan

Untuk Protivolakozna salep menyerap ke dalam kulit dan kuku plat sedalam mungkin, kaki perlu bersedia dengan itu:

 1. Mencuci mereka dalam air suam, sebaik-baiknya dengan herba. Kukus kaki yang kering dengan teliti.
 2. Sebelum menggunakan minyak pada kuku, ia adalah penting untuk wap, potong dan keluarkan terjejas dengan menggunakan paku file. Untuk kuku setiap individu instrumen atau sebelum berikut rawatan kuku, kuku file adalah baik kuman.
 3. Minyak digunakan dalam lapisan tipis untuk semua kawasan yang terlibat, serta sihat kulit dan kuku, yang bersebelahan dengan yang terinfeksi. Ia adalah penting untuk menunggu sampai kenderaan benar-benar diserap.
 4. Perlu untuk memakai kaus kaki yang dibuat dari bahan alami.
 5. Anda harus tetap menjalankan pembasmian kuman kasut dan barang-barang rumah, yang berada dalam hubungan dengan terjejas kulit dan kuku.

Untuk menyembuhkan kulat, memerlukan dipentaskan terapi:

 1. Pertama menyingkirkan yang menyebabkan yang membawa penyakit. Menghilangkan kemungkinan re-jangkitan. Jika kau berjalan tanpa alas kaki di kolam renang, awam mandi, di pantai, mula memakai sepatu anda.
 2. Lulus analisis untuk melihat apa yang ketegangan kulat perlu dirawat.
 3. Pergi protivomikrobnuu terapi dengan menggunakan ubat khas.
 4. Untuk memperkecil risiko berulang, lebih baik mengambil langkah-langkah pencegahan. Untuk melakukan ini, mematuhi peraturan kebersihan, memohon beberapa kali seminggu wangi-wangian dengan kulat kesan.

Salep kaki dan kuku yang bagus rawatan. Mereka agak berkesan dan aman seperti yang mungkin, karena mereka bertindak dalam negara. Badan untuk menembus kecil beberapa komponen aktif, jadi mereka tidak menjejaskan keadaan.

Walaupun keselamatan menggunakan salep, tidak mengobati diri. Jika anda akan tetap menggunakan dadah, aktif bahan yang tidak bertindak di kulat melanda anda, hasilnya akan menjadi. Penyakit itu akan kemajuan dan anda akan kehilangan waktu yang berharga. Selanjutnya rawatan lebih rumit.

Dalam acara kecurigaan sedikit di jangkitan dengan kulat kaki, kuku, harus pergi ke dokter. Dia benar-benar melantik rawatan yang mencukupi.