Bagaimana untuk menyembuhkan kulat kuku di rumah

Kulat kuku tidak mengancam nyawa penyakit. Bagaimanapun, penyakit ini bisa menyebabkan banyak masalah lelaki. Jangkitan berlaku dengan kontak langsung dengan yang terinfeksi permukaan.

Ia adalah mungkin untuk waktu yang sangat lama untuk menjadi pembawa, dan pada sedikit kerosakan kulit dan menurun kekebalan tiba-tiba sakit onychomycosis.

gribok

Kaedah untuk rawatan kuku kulat di rumah

Penyebab utama kulat kuku – kelemahan tempatan kekebalan dan kerosakan untuk kulit. Gejala boleh nyata dalam cara yang berbeza-dari perubahan struktur kuku dan kuman bergantung pada tahap penyakit.

Mulai terapi adalah lebih baik dalam peringkat awal, maka proses yang tidak akan menjadi begitu lama, dan tanda-tanda yang tidak diucapkan.

Dilancarkan onychomycosis dirawat keras dan lama sehingga tahun gabungan ubat-ubatan yang berbeza. Kaedah rawatan sering bergantung kepada bentuk penyakit dan manifestasi dari tanda-tanda. Kadang-kadang anda mungkin memerlukan pembedahan untuk membuang plat.

Untuk menyembuhkan kulat kuku di rumah dalam beberapa cara:

 • Dana dari farmasi;
 • Popular resep;
 • Menggabungkan pendekatan (kombinasi 2 pilihan).

Dengan fungoides dapat diatasi oleh hanya menggabungkan pendekatan dan mengetahui prinsip rawatan. Pertama, perubatan konvensional menawarkan banyak pilihan dadah dengan rejimen.

Di dalam mengambil pil bekerja di kaedah nadi terapi, itu adalah, dosis maksimum untuk kemusnahan pesat yang kulat. Antara kursus biasanya ada jeda panjang.

Farmasi boleh menawarkan wangi-wangian, krim, minyak, dan juga khas lapisan dan filem terhadap mikosis. Mereka berada dalam utama memegang kulat, tetapi keberkesanannya yang sama ubat yang boleh berubah.

Untuk berjaya menyembuhkan anda kulat kuku, anda harus pertama menentukan jenis, tahap patologi dan kulit jenis. Semua ini diambil kira dalam pemilihan ubat untuk rawatan fungoides. Jika kuku dipengaruhi hanya sebanyak 50%, untuk mengatasi penyakit dan biasanya salep.

Tetapi di samping farmasi cara harus digunakan dan kaum medicine di rumah. Ia sering lebih aman daripada mengambil ubat sistemik, dan juga ada di dalam lingkungan harga untuk paling. Penyembuhan boleh dilakukan oleh atas dasar mentega.

Yang penting! Tradisional medicine di rumah perlu memohon seperti farmasi, dos ubat jadi tidak mengganggu sistem imun tempatan dan tidak memburukkan lagi gejala-gejala.

kaki

Kulat kuku — rawatan dan rakyat

Untuk menyembuhkan kulat di rumah pelbagai kaum ubat.

Komponen asas semua resep untuk rawatan onychomycosis:

 • soda;
 • garam;
 • yodium;
 • hidrogen peroksida;
 • bawang putih;
 • cuci bubuk;
 • cuka;
 • gliserin;
 • alkohol;
 • rumput.

Sebarang alat dari senarai disediakan atau gabungan kedua-duanya akan memberikan hasil yang sangat baik, walaupun beberapa waktu akan harus menunggu untuk berkembang kuku yang sihat.

Sebaik-baiknya, sebelum mulai rawatan di rumah, anda harus mengeluarkan terkena kuku plat untuk nutrisi dan cepat dihantar ke terjejas. Ini akan mempercepatkan proses penyembuhan. Boleh digunakan sebagai wangi-wangian dari farmasi, dan buatan sendiri.

Tidak semua orang sedar, tapi rawatan kuku kulat, ia tidak hanya permohonan tradisional ubat-ubatan ke permukaan kulit, tetapi permukaan lain – perubahan setiap hari kaus kaki, di lobi dan Sepatu Bersinar.

Kau juga akan perlu dibersihkan dengan istimewa penyelesaian semua permukaan yang menghubungi kawasan yang dijangkiti, iaitu, lantai, perabot, hidangan.

Rawatan kuku kaki kulat di rumah — resepi

Tradisional menawarkan beberapa resep yang anda boleh cepat menghilangkan onychomycosis. Berikut adalah beberapa dari mereka:

 • Peroksida dalam kombinasi dengan soda

Pertama, prinsip bubuk cuci rendam kaki saya, tetapi bukan 100 g serbuk menambah hanya 1 sudu. baking soda per galon. Selepas prosedur, peroksida liberal direndam sekeping kapas digunakan untuk terjejas dan membungkusnya dengan cellophane tempat untuk pendedahan yang lama.

Seluruh prosedur mengambil masa kira-kira satu jam. Ia adalah lebih baik untuk meletakkan memampatkan ini dua kali sehari, tapi ia adalah mustahil sekali, jika hanya itu secara teratur. Juga semasa hari dalam rongga kuku harus diterapkan beberapa titik peroksida.

 • Bawang putih

Rawatan dengan bawang putih di rumah sederhana dan efektif. Boleh bawang putih potong lapisan, dicelup dalam garam dan memohon pada daerah yang terkena, dan anda boleh membuat garam bubur dan bersama-sama dengan pembalut untuk menjalankan hari.

Ini kompres boleh selesai untuk malam ini. Anda juga boleh melakukan dengan bawang. Jika ini bubur dicampur dengan mentega, itu akan membuat besar minyak.

lechenir
 • Menggunakan ammonia

Untuk masa yang lama dalam rakyat rawatan kulat adalah alkohol. Satu gelas air biasa untuk 1 besar. ammonia. Selanjutnya, kapas kain diletakkan di dalam penyelesaian dan digunakan sebagai kompres untuk malam.

 • Garam-soda-yodium

Serba kaum ubat yang mudah untuk membuat di rumah. Ia juga membantu untuk sakit tekak akut jangkitan pernafasan dan untuk mempercepat penyembuhan luka dan kuku kulat. Setiap liter air mempunyai sudu baking soda, sudu garam dan beberapa titik yodium.

Seterusnya perlu untuk mengira jumlah yang diperlukan dalam air panas dengan ini dibubarkan komponen dicuci setiap malam kaki.

 • Soda di rawatan yang kulat boleh digunakan berasingan

Masukkan pengembang soda, sedikit air untuk mendapatkan gerudi, dan memohon kepada terjejas selama 20 minit. Seterusnya, mencuci campuran, perlahan-lahan kering dengan handuk.

 • Boraks

Boraks sebagai kaum ubat membantu dalam rawatan kuku kulat lebih buruk.

Mencuci kaki anda, kemudian taburkan kering luka serbuk dan meninggalkannya untuk waktu malam di bawah sarung kaki. Cukup 9 rawatan.

 • Campurkan yodium, gliserin, cuka

Campurkan yodium, gliserin, cuka dan direbus air 1:2. Ini campuran untuk MENGGOSOK terjejas semalaman. Mengulangi kulat rawatan di rumah di bawah ini skim 10 kali.

 • Alkohol

Alkohol menggosok rendam kapas dan kuku untuk meletakkan pada waktu malam di bawah cellophane. Rawatan 2 minggu.

 • Rumput

Bantuan besar dalam merawat onychomycosis – rumput. Anda dapat mencapai kaki di merebus melukakan hati, bijaksana, mint, chamomile. Selepas prosedur, campuran yang sama kacau dan tuangkan dalam kaus kaki. Jadi tidur malam.

 • Wangi-wangian herba

Pembuatan krim berdasarkan herba dan minyak akan memerlukan kesabaran dan ketepatan. Mint, St. John, chamomile, melukakan hati dan bijaksana bercampur di bahagian yang sama dan campuran ini per 100 mentega tambah satu sudu.

Herba minyak untuk memasak di dalam air mandi dan masa depan minyak mendekam selama 30 menit. Apabila akan disebabkan tarikh, yang menyebabkan campuran ditapis melalui tiga lapisan kain kasa. Minyak untuk memohon dua kali sehari di terjejas.

 • Cuci bubuk

Bubuk cuci untuk menyembuhkan jamur kuku yang ditawarkan oleh banyak pengguna Internet. Ini adalah disebabkan oleh kemampuan alkali komponen. Dalam keadaan ini jangkitan tidak bertahan hidup. 100 g serbuk larut dalam air panas (3-5 liter).

Untuk melambung kaki dengan struktur ini setiap hari sampai selesai kehilangan gejala, kemudian tiga hari untuk melakukan prosedur. Banyak yang mengatakan bahwa hari 10 dapat mengatasi onychomycosis. Ini adalah hanya sebuah kaum ubat.

Yang penting! Sarung kaki harus berubah setiap hari, dan kandungannya. Ini akan mencegah perkalian kulat dan mempercepatkan rawatan.

vana

Bagaimana untuk menyembuhkan jamur kuku kaki — kaedah yang berkesan

Itu rawatan kuku kulat di rumah kerana teliti pendekatan untuk kebersihan dan kombinasi yang berbeda terapi.

Menggunakan farmasi alat yang, anda bisa juga menggunakan obat tradisional dan sebaliknya. Ia akan membantu dengan cepat menyembuhkan kulat kuku kaki. Jika anda merasa bahawa selepas menggunakan rakyat, kulit kering, itu harus digunakan untuk permukaan kulit dengan zaitun atau laut minyak buckthorn. Kedua mungkin noda kulit anda dan kain di orange.

Apabila penyakit sudah menjadi dikalahkan, ia adalah perlu untuk menjalankan pencegahan ubat kaum di rumah, untuk contoh, mingguan, melambung kaki di salah satu penyelesaian di atas.

Ini akan membantu mencegah re-jangkitan. Selalu merawat kasut dan lain-lain permukaan dengan anti narkoba, atau lain cara.

Yang penting! Jika alat ini tidak sempurna, perlu berhenti dan cuba lagi. Apa gejala alam alergi berfungsi sebagai peringatan yang kaedah yang dipilih salah.

Bagaimana untuk merawat kulat kuku di tangan

Kulat kuku di tangan dirawat pada prinsip yang sama seperti pada kaki. Satu-satunya perbedaan adalah bahwa bukan kaos kaki, digunakan sarung tangan. Tidak setiap produk yang dapat disimpan untuk tempoh yang panjang dalam wilayah kehancurannya.

Betul kulat rawatan tetap menjaga tangan mencuci mereka permukaan yang berkaitan. Maka anda tidak akan perlu untuk menghadapi masa depan dengan yang sama jangkitan.

Ingat yang kulat kuku sangat menular, tetapi risiko jangkitan hadir hanya dalam kes-kes di mana diturunkan kekebalan. Oleh itu, proses rawatan juga harus mengambil sejumlah besar vitamin dan mineral yang berguna.

Juga tidak mengganggu immunomodulating-obatan untuk membantu menguatkan sistem imun. Jangan gunakan pada masa yang sama ubat tradisional, dan farmasi, bukan untuk membangkitkan reaksi alergi. Pertama, memohon farmasi, dan kemudian satu jam kemudian dibuat dengan yang sama resep campuran. Ini akan membenarkan anda untuk cepat menyembuhkan kulat kuku di tangan-nya.

Ingat yang kulat kuku di tangan membantu rakyat wang, tetapi juga pegawai perubatan tidak harus mendorong ke tepi. Moden membenarkan dadah beberapa teknik untuk benar-benar menghancurkan mycotics, dan rakyat akan menetapkan kesan untuk tempoh yang lama.