Bagaimana cara untuk menghilangkan kulat kuku cepat

Kira-kira yang kulat, mungkin semua orang telah mendengar. Dan selalu, tampaknya ini yang terjadi padanya tidak boleh. Bagaimanapun, ini adalah salah faham dan kulat boleh muncul benar-benar sesiapa. Dan itulah mengapa anda perlu tahu bagaimana ia kelihatan dan apa langkah-langkah harus diambil. Jika kau tidak memperlakukan penyakit ini, mungkin ada keadaan yang mengerikan dan rawatan akan menjadi sangat mahal dan memakan masa.

Bagaimana cara untuk menghilangkan kuku kulat

Jadi, kuku kulat jangkitan yang boleh dihantar dari satu orang ke orang lain. Seringkali orang-orang yang mengambil jangkitan ketika mandi atau mandi di depan umum mandi atau mandi. Juga ia adalah yang mudah untuk mendapatkan dari alat yang paling biasa untuk kuku, pinset atau gunting. Untuk alasan ini, ia tidak perlu untuk meminjam dan berbagi barang-barang ini dengan orang lain. Di samping itu, proses manikur, anda harus membayar perhatian kepada bagaimana master mengendalikan alat-alat untuk manikur. Malangnya, kulat mungkin muncul dari yang biasa kejutan atau kerusakan kuku.

Bagaimana cara untuk menghilangkan kulat kuku cepat

Di awal-orang fikir boleh tidak, itu benar-benar bukan hanya memar atau kecederaan, pada masa ini yang kulat akan berkembang dengan pesat. Kemudian kuku mula hancur, peel off dan membuat hodoh.

Dalam usaha untuk menghilangkan kulat kuku cepat langkah pertama adalah untuk menyediakan bahan berikut:

 • 15% barium hologram, dan biasa bedak;
 • resorcinol;
 • salisilik atau benzoik;
 • tetap vaseline;
 • yodium;
 • perubatan kalium!;
 • lanolin;
 • kristal yodium;
 • khas persiapan".

Kalium! dan lanolin siapkan campuran krim dan minyak dalam 10 hari, memohon untuk yang terkena kuku. Kemudian membuang lembut masih kuku dan meliputi berikut produk ( 10 g lanolin dan kalium! + 0.2 Gu. kristal yodium). Selari untuk minum anti ubat yang ditetapkan oleh doktor kulit anda. Setiap malam ia adalah perlu untuk wap keluar kaki dan berus perlahan-lahan membersihkan daerah yang terinfeksi dari kuku dalam 2 minggu.

Lanolin

Bagaimana untuk menyembuhkan kuku kulat

Semua orang harus tahu tanda-tanda kulat kuku dan apabila ia berlaku tindakan segera.

 • Gejala kulat kuku:
 • Seal dan banyak rapuh kuku;
 • Penampilan serbuk di bawah kuku;
 • Permukaan yang kuat kekasaran;
 • Berubah bentuk dan tekstur;
 • Pucat, terlalu membosankan atau gelap warna plat kuku.

Jika anda telah menemukan apa-apa tanda pada sekurang-kurangnya satu kuku, segera perlu mengambil tindakan. Langkah pertama adalah untuk melawat seorang dokter kulit, diuji (mengikis) dan mendapatkan hasilnya. Hanya berdasarkan hasil ini adalah mungkin untuk memulai layanan. Rawatan kuku kulat terdapat banyak, tetapi tidak semua sesuai untuk peristiwa tertentu, dan jarang ditemui cara yang berkesan. Syarat untuk pemulihan penuh, adalah penggunaan yang istimewa anti ubat yang boleh ditetapkan hanya dengan layak dokter kulit. Banyak yang berbeza kapsul, pernis, plaster, dan krim. Juga, ada rakyat dalam perjuangan untuk sihat dan kuku yang indah. Pernis tidak digunakan lebih dari 2 kali seminggu, ia sesuai untuk entry-level penyakit kuku. Patch dengan sempurna terkelupas rosak kuku permukaan, percepatan penyembuhan. Cara yang paling berkesan anti salep atau krim. Dalam kombinasi dengan ubat-ubatan dan tetap rawatan untuk menyembuhkan kulat kuku mungkin akan menjadi cara yang paling cepat. Dalam proses rawatan mesti sentiasa kuman kasut dengan penyelesaian formalin. Pakaian ketat dan kaus kaki juga perlu untuk membasmi, ia boleh dilakukan jika anda mendidih mereka selama 20 menit dalam penyelesaian soda, serta cadar. Pasti perlu besi semua hal yang berhati-hati .

Yodium

Popular rawatan kuku kulat

Sering berhadapan dengan kulat kuku, begin untuk merawat dia dengan ubat kaum. Mereka juga murah dan kadang-kadang jauh lebih berkesan daripada pil mahal. Lebih baik kaum ubat untuk penyakit adalah yodium. Jadi ubat yang pertama adalah berdasarkan ramuan ini. Selama 2 minggu pagi dan malam untuk memburuk-burukkan di terkena kuku 5% alkohol penyelesaian yodium. Untuk rawatan kualiti adalah untuk merawat dan jiran kuku, tetapi tidak lebih dari satu hari. Jika anda mulai sedikit terbakar, gigi dan tidak menyenangkan kesakitan sekitar kuku anda, ia berarti bahwa pasti ada sebuah aktif proses penyembuhan. Bagaimanapun, rasa sakit tidak boleh terlalu kuat, dalam hal ini, anda ingin bolos prosedur.

Ubat yang baik untuk kulat kuku, ia adalah yang lain. Anda harus menggunakan 20% infusi dan berkesan rawatan kuku kulat. Jadi, ia adalah perlu untuk rendam kapas di berwarna dan sentiasa menggunakannya untuk yang terkena kuku. Prosedur ini berulang-ulang setiap hari selama 20 hari.

Satu rawatan yang sangat baik daripada penyakit berjangkit kuku berdasarkan cendawan teh. Plat kulat teh digunakan untuk kuku, berhati-hati dibungkus dengan cellophane dan ketat balut pada waktu malam. Memampatkan ini boleh menyebabkan rasa sakit yang sangat parah, tetapi ia hanya perlu untuk bertahan hidup dan tidak untuk mengeluarkan alat. Hanya di pagi hari mengambil it off, membasuh kaki dengan air hangat untuk menghilangkan lembut tempat-tempat ini kuku dan kulit selepas yang dirawat dengan yodium. Ulangi prosedur 3 kali dalam satu hari.

Rakyat untuk kuku kulat

Dalam hal itu, jika kuku terinfeksi dengan kulat, anda harus segera mengambil langkah-langkah untuk rawatan. Banyak negara yang berkesan resep boleh diselamatkan daripada penyakit ini.

Resep yang baik yang anda bisa menyediakan diri dalam cara yang berikut: menggabungkan 1:3 asetik 70%, dan gliserin, kemudian menambah 4 titik teh minyak.

Misai emas

Lebih lembut preskripsi wangi-wangian terhadap kulat kuku: campuran krim dan protein satu telur + 1 sudu cuka. Memohon untuk yang terkena kuku dan dibungkus dengan beg plastik dan memakai stoking.

Minyak pada dasar dimetil phthalate. Resep: 1 sudu dimetil phthalate, 1 besar cuka atau tetap minyak sayur-sayuran, tambah telur mentah, semua campuran dan dimasukkan ke dalam peti selama beberapa jam. Bentuk ringan kaki anda boleh membuat sebuah kompres-satunya di malam, memakai khas beg dan stoking. Tapi dalam bentuk yang teruk daripada penyakit ini, adalah disarankan untuk memakai ia terus-menerus. Membantu kompres cuka atau yodium, setiap hari bungkus abu, lain, atau misai Emas.