Cara yang kulat pada kaki. Yang paling berkesan

Untuk berkesan menghilangkan kaki dan di antara jari-jari kaki ia adalah penting untuk memilih agen terapeutik. Mereka harus membantu untuk menyembuhkan jangkitan dengan cepat dan selama-lamanya. Ia tidak cukup untuk pergi ke toko obat dan membeli yang paling mahal atau hyped produk. Selepas semua, anda perlu untuk memperoleh ubat dari jamur pada kaki yang paling sesuai untuk keadaan anda.

Oleh itu, sebelum menyembuhkan penyakit, ia adalah perlu untuk melawat seorang dokter, mengkonfirmasi kehadiran jamur dan mencari tahu jenisnya. Dan kemudian, berdasarkan informasi ini, anda dapat menentukan apa yang ubat-ubatan yang paling efektif dalam pengobatan penyakit.

kuku kulat

Anti dadah untuk kaki tindakan tempatan

Ketika berhadapan dengan kaki atlet memohon untuk kedua-dua dalaman dan luaran ubat-ubatan. Ubat-ubatan tempatan tindakan yang diberikan selalu, sistem atas permintaan.

Kawasan yang terlibat kaki boleh diproses:

 • Krim;
 • Wangi-wangian;
 • Ramis;
 • Penyelesaian.

Setiap hadiah yang besar jumlah dadah dari pengeluar yang berbeza. Pilihan khusus narkoba adalah dijalankan oleh doktor kulit berdasarkan penyakit ini, individu ciri-ciri pasien, pengalaman mereka, maklum balas daripada pesakit dan rakan-rakan.

Ada beberapa peraturan Umum yang membantu untuk menghancurkan kulat pada kaki dengan yang berbeza antifungals tempatan tindakan:

 • Anda perlu untuk menjalankan rawatan serentak semua terinfeksi kawasan kulit;
 • Ketika menggunakan produk ia tidak hanya terlibat dengan kulat tisu, tetapi juga pada jiran;
 • Epidermis sebelum menggunakan topikal rawatan perlu dibersihkan dengan baik dengan sabun dan air yang mengalir.
Keselamatan relatif antimycotic topikal ubat-ubatan tidak harus menjadi alasan untuk tidak terkawal mereka gunakan. Juga menggunakan cara yang paling berkesan kulat pada kaki, untuk bahan aktif mana mikroorganisme mudah, hanya boleh memburukkan lagi keadaan kulit, kehilangan waktu yang berharga dan menghalang pemulihan!

Salep

ubat dari kulat

Bentuk biasa anti dadah tempatan tindakan salep. Mereka boleh kedua-duanya dalam negeri dan diimport.

Antimycotic wangi-wangian berbeza dalam harga. Bagaimanapun, ambil ubat yang baik untuk kulat kaki, hanya fokus pada kos, tidak. Karena ia tidak hanya bergantung pada penawar bahan aktif, tetapi juga dari komponen tambahan digunakan dalam strukturnya, dasar pemasaran pengilang, jenama terkenal. Sering, ubat murah, tetapi berkesan pada rak-rak kedai ubat di sebelah ubat sama beberapa kali bernilai lebih mahal.

Ubat yang terbaik untuk kulat kaki dipilih untuk setiap pasien dengan dokter secara individu. Oleh itu, jika pasien yang tidak mau membayar, anda perlu bertanya doktor kulit untuk menunjukkan dalam tugasan mungkin rakan-rakan ubat dan pilih farmasi lebih murah versi yang disarankan oleh doktor anda.

Krim

Selain wangi-wangian, ada yang lain juga tersusun ubat dari kulat. Ia krim. Mereka berkesan berhenti dan pembiakan patogen. Digunakan dalam pengobatan penyakit dalam bentuk akut, dan untuk mencegah berulang.

Selain antimycotic kesan berkrim hasil dari kulat mempunyai ciri-ciri untuk melegakan iritasi, radang, regenerasi jaringan. Mereka juga mengeluarkan bau yang tidak menyenangkan yang berlaku di dalam patologi.

Jika atlet kaki berjalan, kemudian anti krim tidak akan dapat untuk menyembuhkan penyakit ini benar-benar. Dalam kes seperti ini, yang terbaik pilihan untuk mencapai pemulihan penuh – penggunaan terapi gabungan penyakit, menggabungkan persiapan dalaman dan luaran kaedah permohonan!

Semburan

Sangat popular ubat untuk kulat tempatan tindakan-tindakan yang tidak boleh merebak di kaki, dan menyembur. Mereka ada seperti semburan, tidak kurang berkesan dari krim dan mur, bagaimanapun, adalah tertahan lagi pada kulit. Ini harta membolehkan rawatan yang kulat lebih cepat daripada dengan ubat-ubatan lain tindakan tempatan.

Semburan yang diperlukan jika infeksi telah menyebar ke diakses lokasi kaki dan ia sukar untuk menyingkirkan bidang ini dengan ubat lain. Mereka adalah yang pertama pembantu dalam rawatan menangis luka-luka dan peluh berlebihan kaki, seperti yang mereka mempunyai kuat pengeringan dan membasmi kuman.

Semburan boleh digunakan bukan hanya untuk rawatan kulat. Mereka benar-benar tidak kelihatan langkah pencegahan. Itu adalah disarankan untuk menyembur di kaki peminat sauna dan kolam renang sebelum mengunjungi tempat-tempat ini.

iotova mandi

Menggunakan cara lain tempatan tindakan untuk rawatan kulat

Selain wangi-wangian, krim dan semburan doktor menyarankan untuk menggunakan dan lain-lain murah tetapi berkesan kedai ubat antifungals. Ini termasuk:

 • Yodium;
 • Yang lain.

Ini alat-alat yang dapat dibeli di farmasi tanpa banyak kesulitan. Mereka mudah untuk digunakan dan sangat berkesan di kompleks rawatan kaki kulat.

Yodium

Sangat murah dan mampu ubat yang boleh membunuh paling jenis kulat. Di samping itu yodium adalah antiseptik yang sangat baik, membantu mengatasi dengan seiring jangkitan dengan patogen.

Ini murah alat yang digunakan sebagai kulit dan kuku fungoides.

Beberapa popular varian permohonan penyelesaian alkohol yodium untuk merawat kulat:

 • Mandi. Dalam dua liter air panas dicairkan dengan sudu yodium. Kaki sehari sekali untuk lima belas menit. Selepas itu, kulit berhati-hati lap dan dirawat dengan ditetapkan anti salep atau krim. Mandi digunakan bukan hanya untuk rawatan tetapi juga untuk mencegah kulat;
 • Menyapu. Kapas dicelup dalam yodium dua kali sehari, dirawat yang terlibat dan di sekitar kulit kawasan kaki.
Yodium adalah alergen yang sangat kuat. Untuk mengesahkan bahawa anda tidak akan mempunyai apa-apa reaksi kulit, memohon drop pada siku bengkok. Jika kemerahan dan gatal-gatal tidak diperhatikan, kita boleh digunakan untuk tujuan perubatan!

Lain penyelesaian

Di mana-mana menjual ubat yang sangat kuat anti agen yang dimiliki oleh kategori cukup murah. Ini alkohol berwarna lain. Ia mengandungi bahan-bahan, di samping antimycotic kesan telah penyembuhan luka dan bakteria kesan.

Mendapatkan pada kulit, lain bentuk yang tidak dapat dilihat duis. Kerana ini tidak hanya rawatan epidermis, tetapi juga membela diri.

Untuk memusnahkan kulat pada kaki yang disarankan untuk resep ini:

 • Kapas dicelup dalam berwarna lain, memohon untuk dijangkiti kawasan kaki dan diikat fascia. Kompres meninggalkan untuk beberapa jam, tapi tidak ada salahnya jika menjauhkan dia sepanjang malam;
 • Sudu alkohol tinctures lain dituang ke lima liter air panas yang terkumpul dalam besen. Dalam penyelesaian selama sepuluh minit melambung kaki. Selepas itu, mengelap kulit dan memakai stoking. Prosedur yang dilakukan sekali sehari sebelum tidur.
pil

Menyembuhkan kaki kulat dengan tindakan sistemik

Jika rawatan kaki dengan menggunakan topikal rawatan hanya mustahil, doktor kulit terpaksa untuk pelantikan farmaseutikal produk yang untuk oral pentadbiran.

Sistemik terapi kulat sangat berkesan. Bagaimanapun, ubat yang agak pelbagai kesan sampingan, oleh itu, diberikan hanya saat benar-benar diperlukan. Pil untuk jamur pada kaki ini tidak boleh digunakan untuk mengandung dan menyusu, mereka tidak disarankan untuk memberikan kepada anak-anak dan orang-orang dengan penyakit kronik organ-organ dalaman.

Doktor kulit yang berpengalaman akan merawat pemilihan anti dadah untuk sistemik kesan yang sangat berhati-hati. Dia akan menjadi berkenalan dengan kondisi kesehatan para pasien, tetapi juga belajar tentang penyakit sebelumnya dan patologi pernah dihadapi!

Untuk pasien telah sembuh kaki secepat mungkin, ia adalah penting bukan hanya untuk memilih antimycotic bermakna, tetapi juga memohon mereka dengan betul. Di mana-mana ia adalah mustahil untuk mengubah terapi yang ditetapkan oleh doktor, dan skip memproses kulit yang dijangkiti atau mengambil sistemik. Hanya betul-betul memenuhi semua keperluan dokter, anda boleh mencapai cepat dan berkesan kemenangan ke atas kulat.