Bagaimana cara untuk menghilangkan kulat pada kuku kaki dengan cepat di home

Sering kulat pada kuku kaki muncul di lelaki, wanita ini penyakit lebih cenderung untuk tangan. Nama perubatan untuk masalah ini adalah onychomycosis. Ia biasanya bermula dengan kaki besar. Hanya dengan mengalahkan salah satu kuku tidak boleh pastikan bahwa infeksi tidak menyebar. Dan jadi anda ingin menunjukkan kaki anda di sebuah pesta atau di masa musim panas. Sering harus menahan dan rasa tidak selesa untuk menunggu untuk masalah yang hilang.

jangan-i-selepas

Bagaimana cara untuk menghilangkan kulat pada kuku kaki cepat?

Perlu diingat yang kulat ini dianggap serius, jadi ia adalah penting untuk mula menentukan tahap penyakit dan sebab-sebab. Paling sering masalah ini terletak di alam sekitar. Penyakit kulat boleh berlaku kerana berpanjangan memakai kasut tertutup dalam tempoh yang hangat waktu di masa kelembapan yang tinggi. Juga kepada kekalahan kuku boleh menyebabkan jangka panjang manusia tinggal di kolam renang.

Kebarangkalian yang tinggi menangkap jamur pada orang dengan menurunkan kekebalan yang mempunyai masalah dengan peredaran darah. Di samping itu, risiko mungkin kencing manis dan Suri rumah yang sentiasa berada dalam hubungan dengan air selama pembersihan, pencuci piring.

Untuk menyadari bahwa kuku yang terlibat bakteri jamur, ia adalah yang mudah. Kita hanya perlu melihat warna. Biasanya ia memperoleh yang warna kuning, tetapi dalam beberapa kes mungkin juga menjadi hitam, coklat atau abu-abu. Kuku menjadi lebih padat dan kasar. Jangkitan membawa itu ia berhenti untuk berkembang dan mungkin jatuh. Sementara itu, kulit mula menjadi merah, gatal dan membengkak.

Sebelum berpikir tentang bagaimana untuk menghilangkan kulat pada kuku kaki dengan cepat di rumah, kau bisa keluarkan menyebabkan penyakit, kesan buruk.

Yang penting! Tidak berjalan dengan bertelanjang kaki di tempat awam di mana terdapat kemungkinan yang tinggi menangkap kulat.

Menghapuskan pencemaran kulat dalam cara yang berbeda. Saat ini digunakan dalam berlatih seperti ubat dan tradisional. Ia berlaku yang satu orang mungkin tidak sesuai tertentu salep, untuk tidak membawa hasil positif dia aplikasi, tapi kulit tidak merespon untuk rawatan mahal herba. Selain itu, ubat-ubatan tidak boleh menggunakan semua orang. Banyak alat-alat yang kontra. Wanita hamil, untuk contoh, harus menolak obat-obatan.

Kadang-kadang doktor sengaja menawarkan pesakit menggabungkan obat tradisional bersama-sama dengan ubat-ubatan.

Bagaimana cara untuk menghilangkan kulat pada kuku kaki ubat kaum?

Yang paling popular dan berkesan tradisional obat dalam memerangi kulat adalah:

 • yodium;
 • cuka;
 • Kulat teh;
 • garam laut;
 • deposit;
 • ammonia;
 • bornaya asid;
 • teh minyak pokok;
 • berwarna.

Buatan sendiri ubat yang digunakan dalam kes di mana terdapat bahaya ubat yang boleh menyebabkan reaksi alergi dan tidak sesuai untuk semua orang. Ia adalah penting untuk tahu apa bahagian untuk menggunakan ubat-ubatan tradisional.

Ia adalah sangat penting untuk tidak mulai merawat, atau kuku tidak hanya jelek, tapi juga membawa kepada akibat seperti penyakit kulit, hipersensitif untuk alergen, penyakit lendir dan radang organ-organ dalaman. Fakta adalah yang kulat ini sangat beracun dan risiko semua ahli keluarga, terutama jika isi rumah mempunyai kebiasaan berubah Selipar.

Tidak banyak mengurus untuk memahami bagaimana untuk menghilangkan kulat pada kuku kaki rakyat, tetapi itu sudah cukup untuk ingat yang biasa tinctures atau pulau.

Bagaimana untuk menggunakan yodium untuk menghilangkan kulat kuku?

Yodium telah lama digunakan dalam proses sendiri ubat. Dia mampu juga untuk menyelamatkan dari penyakit kulit, termasuk kulat. Ia boleh digunakan dalam bentuk murni. Anda hanya perlu membersihkan kulit di bawah kuku dan menjangkiti dengan kulat untuk mengelap dengan yodium. Selepas itu, tidak perlu ada perban. Yodium harus hilang. Biasanya ia mengambil masa beberapa minit. Jadi anda boleh menunggu. Jika tidak, anda bisa mendapatkan bahan kimia yang membakar.

Yang penting! Orang-orang dengan individu untuk yodium, ia tidak disarankan untuk memohon ia dalam pengobatan penyakit.

Jika seseorang yang tidak tahu bagaimana tubuhnya bertindak balas dengan bahan ini, kau boleh menghabiskan di rumah menyakitkan eksperimen. Harus digunakan untuk siku beberapa titik yodium dan melihat reaksi kulit. Jelas, jika tangan di bengkok akan mula merah atau akan dilindungi dengan kotoran, menggunakan yodium tidak berbaloi.

Anda bisa menyediakan khas terhadap kulat kompaun, dalam masa yang ada yodium, cuka dan gliserin. Ini bahan-bahan perlu dicampur di bahagian yang sama dan menambah bahagian untuk 2 kali lebih rebus air. Sekarang anda boleh mula melambung kaki dan untuk SAPU ke sakit kuku terhadap kulat campuran. Langkah-langkah harus berulang-ulang selama sepuluh hari.

uksus-lechenie

Bagaimana cara untuk menghilangkan kulat pada kuku kaki cuka cepat?

Cuka adalah yang paling popular anti agen. Bahkan untuk mencegah penyakit kulat, doktor menyarankan mereka untuk MENGGOSOK bahagian dalam Kasut. Ia hanya perlu untuk basahkan kapas dalam cuka, memasukkannya ke dalam kasut yang perlu dimasukkan ke dalam kantong plastik, dan menghantar dalam bentuk ini, kasut dalam almari untuk satu hari. Kemudian anda bisa mendapatkan itu, udara dan berjalan dengan selamat.

Boleh dirawat dengan cuka kawasan yang terlibat kulit kulat. Sebagai permulaan, kuku perlu mencuci yang baik dan bersih, kemudian jari-jari kaki untuk mengelap span dicelup dalam cuka. Berpenyakit kuku harus dilindungi dengan pembalut supaya cuka bebas menguap.

Mengetahui bagaimana untuk menghilangkan kulat pada kuku kaki cuka cepat, kamu harus lakukan ujian untuk peribadi toleransi alat. Harus benar-benar jatuh cuka digunakan untuk kawasan kulit dan melihat reaksi.

Bagaimana untuk menggunakan berwarna untuk rawatan kuku kulat pada kaki anda?

Resep obat tradisional membiarkan kesan pada tubuh manusia, jadi mereka orang-orang bertukar sebelum pergi ke klinik. Lain telah kualiti antiseptik dan anda boleh membeli dalam bentuk salep, minyak atau berwarna.

Ketika berhadapan dengan kulat, utama hal – untuk memiliki kesabaran, karena ini adalah sebuah proses yang panjang. Anda bisa menyediakan mandi khas untuk kaki dengan berkata lain. Ia akan hanya mengambil satu sudu berwarna dalam bekas kecil air. Kaki mesti hangat selama 10 minit. Kemudian anda perlu untuk menyingkirkan kulit yang keras, dan pada jari pesakit meletakkan topi lain, yang boleh dibentuk bebas lembut lain.

Yang penting! Dalam rawatan kuku kulat perlu memberi lebih banyak perhatian untuk kebersihan diri dan menggunakan sarung kaki yang bersih setiap hari.

Penggunaan boraks untuk rawatan kuku kulat

bornaya asid mempunyai kesan daripada jangkitan. Ia adalah perlu untuk menjadi seperti hati-hati mungkin. Perawatan ini harus lebih pendek karena orang-orang boleh diracuni dengan pengumpulan besar bahan dalam darah. Sesuai bornaya asid tidak semua orang. Ia boleh digunakan dalam bentuk cecair dan kering. Ada beberapa cara untuk merawat bahan ini.

Anda perlu 30 gram serbuk dituangkan ke dalam semangkuk air dengan suhu tidak melebihi 60 darjah. Kaki mesti hangat selama 15 minit, dan kemudian mengelap mereka dengan handuk. Ini prosedur yang harus dilakukan tidak lebih dari 4 kali sehari.

Ia adalah perlu untuk basahkan kapas dalam 3% boraks dan memohon kepada sakit jari selama beberapa minit.

Untuk menghilangkan kulat pada plat kuku, anda boleh taburkan boraks serbuk kuku, dan kemudian meletakkan kaus kaki.

Adakah terdapat mana-mana ubat-ubatan yang akan membantu untuk selamat menghilangkan kulat pada kuku kaki?

Pada masa ini terdapat banyak alat-alat yang seolah-olah bisa menyembuhkan apa-orang dan menyelamatkan dia dari apa-apa menyakitkan penyakit. Tetapi ketika ia datang untuk menyelesaikan masalah, bagaimana untuk menghilangkan kulat pada kuku kaki cepat ubat, tak ada yang tahu. Anda perlu untuk bereksperimen pada kulitnya sendiri. Setelah semua, apa yang membantu siapa yang tidak semestinya akan sembuh lain.

Sekarang pengeluar bekerja pada pengeluaran ungkapan kulat krim. Juga jangan lupa tentang pil dan canggih terapeutik pernis digunakan hanya sekali untuk 3-6 hari. Biasanya pertama rawatan doktor menyarankan untuk membeli krim atau salep. Jika ia tidak membantu dalam memerangi kulat, maka anda perlu untuk terus rawatan dengan mengambil antimikotikov.

Yang penting! Tanpa nasihat dokter yang lebih baik tidak melibatkan diri dalam perubatan rawatan diri karena ada kontra untuk kelompok tertentu orang.

Tidak banyak yang boleh tahu bagaimana untuk menghilangkan kulat pada kuku kaki yang cepat. Dadah di farmasi banyak, tapi bagaimana mereka betul-betul di bawah masalah anda? Jika kulat telah muncul baru-baru ini, dan untuk menghilangkan ia lebih mudah.

Pencegahan jamur kuku kaki

Dalam usaha untuk tidak mengambil kulat kuku, anda hanya untuk menjaga kebersihan kaki dan mematuhi peraturan kebersihan diri. Anda juga perlu mendengar pendapat orang-orang yang sarankan:

 • jangan gunakan orang lain gunting, membuat manikur
 • untuk tidak pergi ke gym atau berjalan-jalan tanpa kasut;
 • gunakan kaus kaki yang membolehkan kaki untuk bernafas;
 • jangan memakai kasut yang ketat;
 • jangan berjalan di kasut basah untuk waktu yang lama, jika jadi "beruntung" tertangkap dalam hujan.

Pada dasarnya, tidak ada yang istimewa langkah-langkah untuk mencegah kulat sana. Hanya perlu untuk mencuci kaki kami, mencuci kaus kaki.